Az Vesalius Tongeren: Hazelereik 51, 3700 Tongeren - 012/ 39 70 84 | Medisch Centrum Bilzen: Hospitaalstraat 15, 3740 Bilzen - 012/ 39 70 84

Info voor patiënten

De dienst cardiologie a.z. Vesalius bestaat momenteel uit 4 vaste stafleden:

  • André Brammerloo,
  • Benny Schoebrechts
  • Philippe Stas (medisch diensthoofd)
  • Jeltsje Tack deeltijds

Zij zijn allen actief als klinische cardioloog met zowel hospitalisatie als ambulante praktijk.

Er is een interne samenwerking met de dienst Cardiologie van het ZOL. Op deze manier is ons raadplegingsaanbod uitgebreid met specifieke aandacht voor cardiale subdisciplines.

  • Dieter Nuyens (elektrofysiologie)
  • Patrick Noyens (cardiale beeldvorming)
  • David Verhaert (cardiale beeldvorming).

Om alle aandoeningen van het hart te kunnen evalueren beschikken we over heel wat onderzoeks-mogelijkheden: elektrocardiogram, cyclo-ergometrie/fietstest, ergospirometrie, echocardiografie/echografie van het hart, holter/24h tot 7x24h ritme opvolging, 24h bloeddrukmeter, TILT-test om syncope te investigeren, slokdarmechocardiografie, analyse pacemaker/defibrillator, nucleair onderzoek van het hart alsook CT coronarografie.

In samenwerking met de revalidatieartsen en kinesitherapeuten van a.z. Vesalius kunnen wij u een ook een uitgebreide cardiale revalidatie aanbieden.

Gezien de cardiologie ook heel wat hoogtechnologische zorg aanbiedt, is een intense samenwerking met een groot ziekenhuis noodzakelijk. Dergelijke zorg (hartcatheterisatie, elektrofysiologie, hartfalen, cardiale intensieve zorgen) is immers niet in elk ziekenhuis aanwezig. Zo voeren onze cardiologen hartcatheterisaties bij hun patiënten uit in het ZOL. Voor elektrofysiologisch onderzoek verwijzen we onze patiënten naar het team van drie electrofysiologen in het ZOL.  Voor complexe hartfalenproblematiek werken we nauw samen met de twee hartfalenspecialisten in het ZOL.

De raadplegingen vinden plaats in het ziekenhuis van Tongeren en in het Medisch Centrum Bilzen.