Az Vesalius Tongeren: Hazelereik 51, 3700 Tongeren - 012/ 39 70 84 | Medisch Centrum Bilzen: Hospitaalstraat 15, 3740 Bilzen - 012/ 39 70 84

Info voor patiënten

De dienst cardiologie a.z. Vesalius bestaat momenteel uit 5 vaste stafleden:

  • Philippe Stas (medisch diensthoofd)
  • André Brammerloo
  • Tack Jeltsje
  • Benny Schoebrechts
  • Sebastiaan Deckx

Zij zijn allen actief als klinische cardioloog met zowel hospitalisatie als ambulante praktijk.

Er is een interne samenwerking met de dienst Cardiologie van het Jessa ziekenhuis. Op deze manier is ons raadplegingsaanbod uitgebreid met specifieke aandacht voor cardiale subdisciplines.

  • Thomas Phlips (elektrofysiologie)

Om alle aandoeningen (zoals een hartinfarct, verhoogde bloeddruk) van het hart te kunnen evalueren en te behandelen, beschikken we over heel wat:

Vanaf 2020 bieden wij ook een specifieke hartfalenraadpleging aan. Meer informatie vindt u via www.hartfalenkliniektongeren.be en in deze brochure.

In samenwerking met de revalidatieartsen en kinesitherapeuten van a.z. Vesalius kunnen wij u ook een uitgebreide cardiale revalidatie aanbieden met een specifieke revalidatie raadpleging.

Gezien de cardiologie ook heel wat hoogtechnologische zorg aanbiedt, is een intense samenwerking met een groot ziekenhuis noodzakelijk. Dergelijke zorg (hartcatheterisatie, elektrofysiologie, Intensieve hartbewaking) is immers niet in elk ziekenhuis aanwezig. Zo voeren onze cardiologen hartcatheterisaties bij hun patiënten uit in het ZOL en in het Jessa ziekenhuis. Voor elektrofysiologisch onderzoek verwijzen we onze patiënten naar het team van electrofysiologen in het Jessa ziekenhuis.

De raadplegingen vinden plaats in het ziekenhuis van Tongeren en in het Medisch Centrum Bilzen.

Onder het tabblad video’s zijn informatiefilmpjes over coronarografie, slokdarmechografie/cardioversie en pacemaker-implantatie terug te vinden.